Physiorullen® – hälsa

Introduktion
Rehab
> Hälsa
Sport
Ryttare
Prislista
Kurser
Beställning

 

Physiorullen® – hälsa

GOD RYGGHYGIEN – EN BRA INVESTERING FÖR ETT FRISKARE ARBETSLIV

PHYSIORULLEN® HÄLSA är ett specialkomponerat program, utarbetat av specialutbildad legitimerad sjukgymnast för att på ett kostnadseffektivt och positivt sätt bidra till en förbättrad rygg/nackhälsa på Din arbetsplats.

Programmet är upplagt så att en teoretisk del varvas med en praktisk träning. Deltagarna får ta del av de senaste kunskaperna om kroppens funktion i belastande situationer. Genomgång och träningsupplägg går vi igenom praktiskt på PHYSIORULLEN® vilket sedan repeteras och utökas/individualiseras.

Att träna på PHYSIORULLEN® innebär att man avsätter 3–5 minuter per dag och träningen kan ske på arbetsplatsen och/eller hemma. Övningarna är lätta att lära sig och man uppnår en kännbar effekt redan efter första träningstillfället, vilket inte är hokus pokus utan kan förklaras neurofysiologiskt och biomekaniskt.

Du får:

Starkare och uthålligare muskelkorsett dvs. den inre bukmuskulaturen synkroniseras med den innersta ryggmuskulaturen och stabiliserar på så sätt ryggraden på ett funktionellt riktigt sätt!
Synbart bättre, rakare och stabilare hållning!
En rörlighet fördelad i hela ryggkotpelaren och därigenom sker en avlastning av de mest utsatta och använda delarna av ryggen/nacken.
En kraftig stimulans till ökad genomblödning i ryggen och nackens muskulatur vilket minskar trötthet och muskelvärk orsakad av spänningar/stress och överbelastade muskler
Mindre värk i axlar/armar och skuldror eftersom bålens stabilitet ökar och därmed minskar kraven på armens och skuldrans stabiliserande muskulatur.

För att boka kursen PHYSIORULLEN® HÄLSA till Din personal, kontakta Vitavillan HB via mail eller telefon så ger vi dig ett kostnadsförslag. Vi kan som tillägg till denna kursen erbjuda ergonomisk analys av individens arbetsplats och/eller genomföra en ortopedmedicinsk undersökning/bedömning i de fall det finns besvär relaterat till rörelseapparaten. I dessa fall erhålles en skriftlig rapport med rekommendationer.